top of page
IMG-20240608-WA0057_edited.jpg

Hikari

å…‰ - Japans voor 'licht'

    In de jaren 2010 begon cheerleading zich in Nederland te verspreiden. De sport ontwikkelde zich echter zonder de steun van een federatie en de praktijken verschilden sterk per club. Zo richtten Jeroen Westerbeke, Christina Akinshina en Leonie Mulder, later vergezeld door Sanne van Nieuwenhuijze, samen een vereniging op in Rotterdam, gericht op veiligheid, perfectie vóór vooruitgang en inclusiviteit.

    Ze noemden het "Hikari", wat "licht" betekent in het Japans (å…‰), als verwijzing naar hun bereidheid om iedereen een veilige plek te bieden. De club ontwikkelde zich langzaam, zij het in de context van COVID-19-beperkingen. Van 2020 tot en met 2024 werkte Hikari samen met de American School of The Haag (ASH) in Wassenaar en Jaqui Lester, de cheerleadercoach.

​

    Door de jaren heen trainde de club op verschillende plekken: van faciliteiten van de Circusschool tot de trainingshal van RUSH World in Rotterdam Zuid, waar steeds meer atleten begonnen met trainen. Wij geloven dat deze groei mogelijk werd gemaakt door een voortdurende focus op de historische waarden van de vereniging, haar openheid en samenwerkingen, evenals op de cheerleadinggemeenschap. De club werd op UCA-kamp 2021 overigens beloond met het winnen van de ‘spirit stick’ omdat ze de vrolijkste club op en naast de mat was en andere teams steunde.

​

    Nu Hikari verschillende dans- en cheerleadingteams telt in Rotterdam, is het vertrouwen op waarden nog nooit zo belangrijk geweest om de samenhang binnen de vereniging te behouden. Door motivatie en toewijding streven we ernaar de volgende waarden over te brengen aan alle Hikari-leden.

Values_NL.png
bottom of page